Ajankohtaista

Rauman Moto-Porukan tapahtumien järjestelyt on keskeytetty Korona epidemian määräämien kokoontumisrajoitusten vuoksi.


MP-ARVAT 2020 ovat myynnissä

Arpoja voit ostaa SMOTOn arpakaupasta osoitteessa https://kauppa.smoto.fi/
Sivuilla on hyvät ohjeet,
ostaminen on helppoa.
Onnea kaikille arvan ostajille !


Muita ajankohtaisia asioita

  • Akun säilytys
  • SMOTON kunnianosoitus alkuperäiskerhoille
  • Viritetty mopo, turvallisuusriski
  • Lähdössä Eurooppaan? Moottoripyörällä

Älä mokaa akun säilytyksessä.

Akku ja talvisäilytys
Oikea talvikäsittely lisää merkittävästi kalliiden akkujen elinikää.
Oikein huollettuna veneiden ja moottoripyörien akut kestävät vuosia ja väärin käytettynä voivat lopahtaa jo puolessa vuodessa.

Exiden maajohtaja Ilmo Hakkarainen kertoo, että yleisimpiä virheitä on kaksi: akut säilytetään liian lämpimässä tai niitä ei varata säännöllisesti. Etenkin tavalliset nesteakut pitäisi varata talven aikana täyteen parin kuukauden välein ja kaikki akut pitäisi säilyttää talvella viileässä. Akun yltä ja kannesta pitää myös puhdistaa liat ja pölyt pois. AGM- ja geeli-akut kestävät lataamattakin kevääseen, kunhan ne varaa kerran syksyllä täyteen. Nekin voi jättää viettämään talvea veneeseen tai esimerkiksi kylmään ulkovarastoon. Ei missään nimessä esimerkiksi lämpimään autotalliin tai pannuhuoneeseen”, Hakkarainen sanoo.
Oman veneensä nesteakut Hakkarainen lataa parin kuukauden välein ja säilyttää akut kylmässä veneessä plusnapa irrotettuna sähköjärjestelmästä. Veneen starttiakku on kestänyt jo seitsemän vuotta.

”On puhtaasti käytöstä kiinni. Lyijyakun, olipa se nesteakku, geeli tai AGM, pitää periaatteessa olla täysi koko ajan.”

Moni akku on kompromissi
Akku on yleensä aina kompromissi käynnistyksen ja käytön välillä.
Tilapulan ja hinnankin takia yleistymässä ovat sellaiset akut, jossa on molempia ominaisuuksia.
Nesteakkuja käytetään tyypillisesti veneissä esimerkiksi pienehkön perämoottorin käynnistykseen ja laitteisiin, kuten kaikuun ja ajovaloihin. Geeliakku eli hyytelöakku on tehty käyttöakuksi veneeseen tai vapaa-ajanlaitteeseen, jotka tarvitsevat virtaa pidempiä jaksoja kerrallaan. Näitä ovat esimerkiksi jääkaapit, televisio tai muu hupilaite veneessä.
AGM-akku on nesteakun ja geeliakun kompromissi. Käynnistysominaisuudet ovat hyvät, mutta myös pitkäkestoisen virran tuotto on suhteellisen hyvä. Veneiden keulapotkureille on vielä omat akkunsa lyhyitä, tehokkaita turskauksia varten.

Paljon käyttövirheitä
90 prosenttia takuutapauksista johtuu Hakkaraisen mukaan akkujen käyttövirheistä, esimerkiksi siitä, että akun päästää tyhjäksi. Esimerkiksi purjeveneissä akut ovat usein vähällä käytöllä kesän aikana. Siksi akut on tärkeä ladata myös kesällä aika ajoin. Jos lataus on vajaa, vaarana on akun sulfatoituminen, mikä alentaa sen kapasiteettia. Tyhjäksi purkautunut akku voi myös jäätyä ja rikkoutua talvipakkasilla. Sama koskee veneiden ja mökkiakkujen ohella autojen akkuja.
”Kun autossa käyttää polttoainetoimista lämmitintä puoli tuntia, autolla pitäisi ajaa ainakin tunti sen jälkeen, että akku ehtii varmasti latautua uudelleen.”

Oikeaan akkuun oikea laturi
Kaikki akut purkautuvat jonkin verran itsekseen, mikä laskee lepojännitettä.
Jos esimerkiksi nesteakun jännite laskee alle 12,5 V:n, akku täytyy ladata. Geeli- ja AGM-akuilla tarve tulee vastaan hieman aiemmin.
Hakkarainen vinkkaa vielä, että kaikki akut kannattaa varata lämpötila-kompensoiduilla ja älykkäillä latureilla, jotka ottavat huomioon akun kulloisenkin lämpötilan varaushetkellä ja sen ansiosta akun saa täyteen.
Jos akun jättää latautumaan, älylaturi mittaa koko ajan akun kuntoa toisin kuin vanhat tasavirtalaturit. Vanhoilla tasavirtalatureilla akkua ei saa jättää latautumaan yksin esimerkiksi yön yli. Siinä voi olla jo tulipalovaara. Kylmissä akuissa on suurempi sisäinen vastus, eivätkä ne ota vastaan yhtä paljon virtaa kuin lämpiminä. Puoliksi purkautunut akku, joka on -18° asteen lämpötilassa, ottaa vastaan vain 5–6 prosenttia kapasiteetistaan.

Varastointi
Kun akku jää käyttämättä pidemmäksi aikaa, irrota ainakin plusnapa sähkö-järjestelmästä. Jopa hyvin pienet virrat vaikka kellosta tai hälyttimestä purkavat akkua ja voivat aiheuttaa vahinkoa.
Varmista, että akku on varattu täyteen varastoinnin ajaksi.
Säilytä akku viileässä ja kuivassa tilassa, koska lämpötilan laskiessa itsepurkaus puoliintuu jokaista kymmentä astetta kohti. Jos akkua varastoidaan vaikkapa neljä kuukautta 20 °C:ssa, sitä voidaan varastoida noin kahdeksan kuukautta 10 °C:ssa ja 16 kuukautta 0°:ssa. Kaikki akut purkautuvat jonkin verran itsekseen. Jos jännite laskee alle 12,4 voltin, akku pitää ladata.
Muista Purkautunut akku voi jäätyä talvilämpötiloissa.

 Hoito ja Huolto
– Akut pitää kiinnittää tukevasti ja niillä pitää olla hyvä tuuletus.
– Akut toimivat parhaiten huoneenlämmössä.
– Pidä navat ja kaapelikengät puhtaana karstasta.
– Pidä myös akut puhtaina ja kuivina. Kosteus ja lika voivat edistää akun purkautumista itsekseen
– Avattavissa akuissa elektrolyyttitaso pitää tarkistaa säännöllisesti. Lisää tarvit-taessa akkuvettä.
– Geeli- ja AGM-akut ovat huoltovapaita. Niitä ei voi eikä saa avata.
– Akkua ei saa syväpurkaa. Jos akun päästää useasti täysin tyhjäksi, käyttöikä lyhenee selvästi
– Mittaa lepojännite vasta vuorokausi sen jälkeen, kun akku on ladattu täyteen. Täyden akun lepojännite on noin 12,7 V, puolityhjän 12,2 V ja purkautuneen noin 11,7 V

Lataus
Nykyiset uudet akut purkautuvat vain vähän itsekseen, mutta levossa nekin kadottavat varaustaan. Lataa akku laturilla, joka on suunniteltu akun mukaan. Esimerkiksi AGM- ja nesteakuilla on erilaiset latauskäyrät. Akun voi tuhota sillä, että lataa sen väärin tai jättää lataamatta.
Käytä laturia, joka säätää varausjännitteen kunkin varaushetken lämpötilan mukaan.
Sovita varausteho akun koon mukaan.


SMOTO:lta kunnianosoitus alkuperäiskerhoille.
Kunnianosoitukset jaettiin SMOTOn 12.10. pidetyssä 30-vuotisjuhlassa.

Rauman Moto-Porukka on aikanaan vuonna 1989 ollut aivan ensimmäisten joukossa luomassa ajatuksen motoristi- kerhojen ns. kerhojen kerhosta. Tuolloin Rauman Moto-Porukka henkilöityi mieheen nimeltä Kalevi Mäkelä.
Alkuperäiskerhojen puolesta Juhlassa puhunut, Raimo Ryhtä toi tämän myös voimakkaasti esille kuinka ajatus kerhojen kerhosta sikisi Mäkelän Kalen parvekkeella Raumalla.
Moto-Porukan puolesta kunnianosoituksen otti vastaan Georg Helin.
Hän myös vei  Moto-Porukan terveiset ja onnittelut 30-vuotiaalle Suomen Motoristit r.y.lle.

 

 

 


Viritetty mopo on turvallisuusriski !

Kuvahaun tulos haulle viritetty mopoVilkkaampi mopoilukausi on käsillä. Tänäkin kesänä kovin moni nuori ajaa viritetyllä mopolla.
Mopon suurin sallittu nopeus on 45.km/h. Mopon virittäminen on kuitenkin edelleen yleistä.
Vanhempien on hyvä muistaa, että vähän viritettyä, laitettua tai tuunattua mopoa ei ole. Mopo on joko laillinen tai laiton.

Nopeuden rajoittamiselle on selkeät perusteet. Kyse ei ole kiusanteosta. Usein rajoituksen vastustajien kuulee perustelevan kantaansa turvallisuussyillä, mutta mikään fakta ei tue sitä, että suurempi nopeus toisi lisää turvallisuutta.
Mopo on kevyt ja suojaamaton ajoneuvo, eikä onnettomuuteen joutuminen vaadi aina edes toista osapuolta. Pelkästään kaatuminen kovasta vauhdista voi olla kohtalokasta, selventää Liikenneturvan koulutusohjaaja Toni Vuoristo.

Huoltajalla kuitenkin lopullinen vastuu
Virittämisestä ja ajamisesta kyseleminen mopoilevalta nuorelta on välittämistä. Kannattaa muistaa, että taloudellisen ja inhimillisen vastuun viritetystä moposta kantaa lopulta aina lapsen huoltaja.
Vanhemmilla on useinkin suuri luottamus nuoren tietoihin sekä liikenne-käyttäytymiseen. Näistä asioista ei välttämättä puhuta kotona tarpeeksi. Puuttuminen on välittämistä – pidetään mopo mopona.
– Miten asiaan voi puuttua, jos epäilee nuoren mopon olevan viritetty?
– M
iten sen voi saada selville?
– Entä millaisia seurauksia virittämisestä voi olla?
Näihin kysymyksiin saa vastauksia Liikenneturvan mopovideoista, jotka on suunnattu nuorten huoltajille.
https://www.liikenneturva.fi/fi/turvauutiset/liikennekasvatus/liikenneturvan-mopovideot-antavat-opettajille-tyokaluja-puuttua

Mopoilija on useimmiten kokematon tielläliikkuja
Myönteinen vuorovaikutus lisää liikenteen turvallisuutta, sujuvuutta ja miel-lyttävyyttä kulkutavasta riippumatta. Autoilijoiden on mopoilijoita kohdatessaan hyvä muistaa ja ymmärtää, että mopon selässä on useimmiten nuori ja kokematon tielläliikkuja kun mopokortin saa jo 15-vuotiaana.
Esimerkiksi taajama-alueella ei useinkaan ole mitään syytä lähteä ohittamaan mopoa.
Mopoilijan on taas oltava erityisen tarkkana lähestyessään risteystä. Mopoilijoiden on hyvä olla aiheuttamatta tarpeetonta meluhaittaa naapuruston asukkaille.
Ylipäätään liikenteessä kannattaa nähdä kanssa liikkujat, oli hän sitten mopon / moottoripyörän selässä tai auton ratissa. Monelle nuorelle mopo on välttämätön liikkumisväline ja samalla ensimmäinen moottoriajoneuvo. On hyvä muistaa sekin, ettei kaikki mopoilevat nuoret ole virittäjiä.

Viisi vinkkiä turvalliseen mopoiluun:
– Tunne liikennesäännöt ja noudata niitä.
– Tunne itsesi ja hallitse kulkupelisi.
– Ota muut tielläliikkujat huomioon.
– Käytä sopivan kokoista ja ehjää kypärää ja kiinnitä hihna.
..Myös matkustajan on käytettävä kypärää.
– Muista ennakoiva ajotapa: nopeus tilanteen mukaan, tarkkaile kokonaistilannetta, ..pidä turvaväli ja vältä yllättämästä muita toiminnallasi.


Oletko lähdössä Eurooppaan, moottoripyörällä

Tutustu ensin tähän.Kuvahaun tulos haulle moottoripyörällä eurooppaan


Tietoja meille kerännyt Mika Sivula Smotosta.

Jo naapurimaissamme moottoripyöräilyä koskevissa säännöksissä on eroja. Esim. Norjassa saa käyttää bussikaistaa ja splittailla ruuhkassa. Saksassa ei saa ohittaa moottori-tien ruuhkaa pientareen kautta.
Entä missä maassa on pidettävä mukana huomioliiviä? Missä CE hyväksytyt ajohanskat ovat pakolliset? Joissain maissa taas pitää navigaattorista kytkeä pois nopeuskameroista varoittava toiminto. Myös peräkärryä vetäessä nopeusrajoitukset vaihtelevat maittain.

Kannattaa tutustua näihin maakohtaisiin lakeihin etukäteen säästyäkseen monilta harmeilta ja turhilta sakoilta.
FEMAn maakohtainen listaus löytyy tästä klikkaamalla
EU:n listaus ja kännykkäsovellus löytyvät tästä klikkaamalla Kuvahaun tulos haulle moottoritiemaksut italia
Tästä löydät maakohtaiset tiedot erilaisista silta-, tunneli ja moottoritiemaksuista: http://www.tolls.eu/

Italiassa ja Pariisissa on huomioitava myös saasterajoitukset, mikäli olet liikkeellä vanhemmalla moottoripyörällä: http://urbanaccessregulations.eu/. Huomaa, että ainakin Pariisissa, Lyonissa sekä Grenoblessa on myös moottoripyörässä oltava saastetarra, siitä lisää tästä. Muihinkin Euroopan suuriin kaupunkeihin mennessä kannattaa tarkistaa rajoitukset ja mahdolliset maksut tai vaaditaanko saastetarraa.
Monissa maissa on tiukat melurajat. Pyörän alkuperäiset tai e-hyväksytyt äänenvaimentajat ovat varmin valinta. Muilla putkilla reissuun lähtiessä on syytä tutkia kunkin maan säännöt etukäteen, ettei matka tyssää viranomaisten taholta.
Ainakin Saksassa on teitä, joilla moottoripyörällä ajaminen on kielletty. Löydät ne tästä kartasta.

Laiva-alennuksista ym. muista matkailuun liittyvistä SMOTOn neuvottelemista alennuksista oheisesta linkistä  https://www.smoto.fi/?page_id=127